Det nye mennesket

Vi befinner oss på Frognerbadet, ved solnedgang. Fire umodne karakterer strever med et av kunstens evige spørsmål – hva er et menneske? Forestillingen Det nye mennesket, av Victoria Pihl Lind, spilles på Frognerbadet i Oslo den 7. og 8. oktober.

Det nye mennesket, en utendørs forestilling av Victoria Pihl Lind. Photographer: Kristian Skylstad

Vi befinner oss på Frognerbadet, ved solnedgang. Fire umodne karakterer strever med et av kunstens evige spørsmål – hva er et menneske?

Basert på tekster av blant andre Ole Martin Moen, Ingeborg Bachmann, Charles Bukowski og 13-årige Sara Schwardt sin brevveksling med Astrid Lindgren, sirkler forestillingen inn sårbarheten som står på spill ved å ha selve mennesket som prosjekt.

Det nye mennesket er støttet av KORO (URO), Fritt ord og Dramatikkens hus.

Lørdag 7. okt 18:30

Søndag 8. okt 18:30

Forestillingen er gratis for publikum, men billetter må reserveres på https://detnyemenneske.ticketco.no/
Alle billetter er nå reservert.

Til dere som ikke har fått billetter til Det nye mennesket:
Vi inviterer til åpen prøve kl.18.30 fredag 6. okt.
Viktig informasjon:
Inngang bak stupetårnet på Frognerbadet !
Følg stien fra hovedporten til FROGNERPARKEN.

Send en mail med til Tove Posselt hvis du ønsker å komme på åpen prøve:
detnyemenneske@outlook.com

I den pågående debatten om bioteknologi og Det nye mennesket foreslås det radikale inngrep i menneskets livssyklus. En transhumanist ved UiO legger frem ønsker om å fjerne opplevelsen av smerte, å “bekjempe” alderdom samt å heve IQ – nivået i befolkningen, ved å betale kvinner for å la seg inseminere med sæd fra menn med dokumentert “høy intelligens”.

Er smerte, fødsel, sykdom og alderdom opplevelser som det er verdt å undersøke, eller bør de fjernes fra den menneskelige erfaring? Hva er barnets perspektiv og valgmuligheter, som ufrivillig midtpunkt i utviklingen av Det nye mennesket? Hva vil det si å skape et nytt menneske i sitt bilde ut fra et filosofisk, politisk eller kunstnerisk ståsted?

Victoria Pihl Lind (1981) er billedkunstner, utdannet ved kunstakademier i Oslo, Bergen og London. Hun arbeider med video, poesi og iscenesettelser i offentlig rom. Pihl Lind har stilt ut på blant annet Sydney Biennalen, Oslo Kunstforening, Galleri Maria Veie og Lautom Contemporary.

Idé, manus og regi: Victoria Pihl Lind
Skuespillere: Ines Høysæter Asserson, Torbjørn Martin Davidsen, Marius Kolbenstvedt og Victoria Pihl Lind Skulpturer: Anna Daniell
Produsent: KORO (URO)
Teknisk produsent: Kyrre Bjørkås
Koordinator : Tove Posselt
Foto: Kristian Skylstad
Lyd: Kyrre Bjørkås
Lysdesign: Kyrre Heldal Karlsen