Kua og Laumann vil gå cirka fire timer om dagen, i et behagelig tempo og vil være på tur fra juni til september.
Under hele vandringen vil det være festet to små mikrofoner ved kuas ører, som gjør et kontinuerlig opptak av hennes omgivelser. Opptaket strømmes direkte på prosjektets nettside, hvor man også kan finne et kart med GPS-koordinater for hvor de to er. Prosjektet har invitert personer med forskjellige kunnskapsfelt til å holde vandrende samtaler for kua, og disse vil også kunne høres på nettsiden. De vandrende foredragsholderne bestemmer selv når de vil komme og føre en samtale på turen. Verken Laumann eller kua vet når de vil komme, men samtalene starter kl.11.00. Gjestene som holder foredrag går et strekk med den lille flokken, til de slår leir for dagen.
Når Laumann legger ut på en tre måneder lang tur med en vestlandsk fjordku som et samtidskunstprosjekt er det med en viss godmodighet, men uten ironi. Det er mange ærender som har løpt over fjellheimen i Norge. Det er og blir de lange turene — de store vandringene — som har skapt de store sammenhengene i dette landet.
Hvis du ønsker å ta del i eller kontakte prosjektet finner du posisjonen ved først å trykke på ku-ikonet øverst på nettsiden garenturmedkua.no, deretter knappen merket “Her er kua”. Der finner du posisjonen på et kart, samt GPS koordinater. Det er koordinater både for mobiltelefon og papirkart.
Grålin (f. 2014) født ved Vinstra på gården til Guri og Ola Hagen, men har i de siste årene bodd i Skjåk på Gubhage gård. Hun er av den norske rasen vestlandsk fjordfe og er forholdsvis liten, god til å gå i forskjellig terreng og har et vennlig lynne.
Steinar Laumann (f. 1973) bor og arbeider på Fjellhamar i Akershus. Han er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo fra 2015. Han arbeider med video og lydinstallasjoner og som fjell- og brefører, og har gått tre ganger over Grønlandsisen. Han holder forskjellige ideverksted hvor han sammenligner kunstnerisk refleksjon med det å være i naturen. Laumann er en av initiativtakerne til Vardesparkebevegelsen – en bevegelse som består i å sparke ned varder – de som ikke viser vei, men som begrenser seg til å vise at noen har vært der.
Nettside prosjekt: garenturmedkua.no
Facebook: facebook.com/garenturmedkua/
Prosjektet er støttet av KORO/URO.