Velkommen! Anna Katharina Haukeland går fra stillingen som produksjonsleder for Oslobiennalen i Oslo kommune til seniorrådgiverstilling i KORO.
Aktuelt

Ny seniorrådgiver til KORO

Anna Katharina Haukeland er ansatt i stillingen som seniorrådgiver i KOROs kunstseksjon.

Haukeland vil ha ansvar for en bred prosjektportefølje. Dette innebærer oppfølging av kunstnere, eksterne kuratorer og produsenter og tett kontakt med oppdragsgiver og brukermiljøer.

– Anna har variert erfaring og dessuten god kjennskap til problemstillinger knyttet til gjennomføring av større kunstprosjekter. Jeg vil særlig trekke fram innsatsen hun har gjort som produksjonsleder i Oslobiennalen og arbeidet hun har gjort for å bygge opp et godt produksjonsapparat rundt kunstnere som jobber i offentlige rom. Hun vil få en viktig rolle i kunstseksjonen og i KOROs arbeid framover, sier seksjonsleder Nora C. Nerdrum.

Anna Katharina Haukeland har siden 2012 jobbet med formidling, kuratering og produksjon av samtidskunst. Hun går fra stillingen som produksjonsleder for Oslobiennalen i Oslo kommune. Tidligere har hun vært leder for Arnold Haukeland Samling og prosjektleder og kurator for en rekke utstillinger. Som kunstrådgiver for Brundtland & Krosby jobbet hun med omfattende kunstprosjekter.

Haukeland er utdannet skuespiller fra KHIO, Statens Teaterhøyskole i Oslo, men har også en utdannelse innen kunstteori fra Goldsmiths University College. I tillegg har hun en master i Art Business fra Sotheby´s Institute of Art i London.

– Jeg ser virkelig frem til å tiltre stillingen i KORO. Jeg gleder meg til å videreføre mitt engasjement i samtidskunsten og bidra til å utvikle kunstprosjekter av høy kvalitet i offentlige rom over hele landet. Jeg ser spesielt frem til å jobbe med KOROs team av dyktige kollegaer, og er jeg er takknemlig for muligheten til å kunne fortsette å spesialisere meg innen dette fagfeltet, sier Haukeland.

Totalt var det hele 84 søker til stillingen. Anna Katharina Haukeland tiltrer trolig stillingen i løpet av mai.