Ambassadørboligen i Kathmandu i Nepal sto klar i 2008, og er bygget med lokale materialer og løsninger som samsvarer med stedlig byggetradisjon. Både boligen og selve ambassaden er tegnet av Kristin Jarmund arkitekter, og de to byggene er oppført i stein og trevirke. Boligen ligger i hagen til ambassaden og har en streng kubeform med et sentralt plassert atrium.
Boligens funksjon som offentlig representasjonsinstans for Norge gjør at kunsten må tilpasses Nepals politiske, kulturelle og religiøse hovedstrømninger. I valg av kunst er det også tatt hensyn til den egenartede arkitekturen: De to utvalgte kunstnerne spiller opp mot arkitekturens romlighet samt fargevalg, og begge kunstnernes arbeider går i dialog med de lokalt forankrede håndverksteknikkene som er benyttet.
Langs veggen utenfor inngangsdøren henger et stort relieff av Edith Lundebrekke i klare, sterke farger. Shift er laget av malte trespiler, og hovedfargen er gul mens bakgrunnsfargene er lysende fiolett, blått og grønt. Strukturelle gjentagelser er basisen for verket, og det er bygget opp slik at man ser ulike farger avhengig av hvor man ser verket fra.
Inne i boligens spisestue henger broderiet Growth av Åse Ljones. Hele verket består av 14 moduler i to rekker, der den øverste delen er abstraherte former i forskjellige typer primhullsøm og enkle sting. Arbeidet er en hyllest til alt det usynlige arbeidet kvinner har gjort opp gjennom tidene, og den høye kvinneandelen blant arbeiderne som har stått for selve byggingen av ambassaden. Den langsomme teknikken som er benyttet er et virkemiddel som gir kunstneren tid til ettertanke under arbeidet, og ønsket er at arbeidet skal virke slik på betrakteren også.